woensdag 13 november 2013

mist en Mariahoeve

De heide in de ochtendmist
Vanmorgen vroeg waren we op de heide, zo mooi met die mist, het was vandaag zulk prachtig weer om een eind te fietsen. We konden zelfs nog op een terrasje zitten.Onderweg door de bossen kwamen we deze krekel nog tegen.

We zijn ook nog naar de Mariahoeve in Putten geweest, zo leuk om te zien hoe de 3 zussen daar gewoond hebben, de laatste zus is in jan. 2003 overleden, en het staat allemaal nog net zo alsof ze zo terug zouden kunnen komen. Het is ook leuk om te zien en horen, dat toen de vader van de zussen het huis liet bouwen, best vooruitstrevend was, en niet heb geluisterd en gekeken, wat de rest van de boeren in de omgeving deden.


Het bakhuisje, was zo ingericht, dat ze er d'r brood konden bakken tuurlijk op hout, konden wassen, karne, ze zaten er een groot gedeelte van het jaar.

De dames hadden 2 naaimachines, 1 voor eigen gebruik en de andere om naaiwerk te doen voor de buren.
De manier waarop de dames woonde leek me zo idyllisch maar voor de dames was het hard werken tot op hoge leeftijd, maar aan de andere kant, met 3 zussen op zo'n manier op zo'n boerderijtje te kunnen wonen, tsja.