zaterdag 28 april 2012

home sweet home

pride of hull
Het is alweer voorbij, onze daagjes in York. Het was zo gezellig, en zelfs de overtocht is zonder zeeziekte overwonnen.
de rivier de Ouse buiten zijn oevers
Helaas was de donderdag nogal regenachtig, en het had in England schijnbaar al wat langer geregend want er waren overstromings waarschuwingen. De rivier de ouse die door york stroomt is in de 2 dagen die wij er waren ook behoorlijk uit zijn oevers getreden.
Maar de vrijdag hadden we droog weer en zelfs een zonnetje. We hebben behalve geshopt ook nog wat aan het cultuur snuiven gedaan. We zijn bij het quiltmuseum geweest.

quiltmuseumEerlijk gezegd zijn we alleen in de shop geweest. Het leek ons dat het nogal modern soort quilts waren, en hoewel dat ook mooi zal zijn, niet helemaal ons ding. We hebben er wel lapjes gekocht.En het andere culturele is het Jorvik museum, York heette 800 jaar geleden zo, en was het een grote handelsstad van de Vikingen, en er zijn in york zoveel archeologische opgravingen gebeurt dat ze heel veel te weten zijn gekomen over hoe er daar gewoond en geleefd werd.


In England is er geen koffie te drinken zonder hele lekkere taart, dat kunnen ze daar zo goed. Dus de chocolade behoefte is nu wel even bevredigd, voor 1 daagje ;) .

Aan de koffie, deze keer bescheiden aan een muffin:)
Lady Ann Midleton hotel
 We zaten in een hotel met ook een veel historie. In York is alles op leeftijd. Er mogen ook geen gebouwen gebouwd worden die hoger zijn als de York minster.

York minster

 Met het shoppen hebben we geloof ik wel de meeste winkels die wilde zien ook bekeken, waar we ook kwamen was Laura ashley, en daar zag ik leuk behang, en nou was ik op zoek naar behang, en kon dit niet laten liggen, en zeker niet voor die afgeprijsde prijs. Een echt koopje


 Meiden het was erg gezellig, en nu weer bijkomen :)
3 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Wat gezellig een paar dagen in York, mooi behang, die had ik ook vast niet laten liggen...
Fijn weekend

Quilting Moesje zei

Ondanks het druilerige weer ziet het er inderdaad heel gezellig uit ! Leuk om mee te kijken :o)
Je schreef alles óud'... maar in het museum toch moderne quilts ? dat is jammer ...
Nooit geweten dat York van Jorvik komt ! Nu klinkt het stoer inplaats van Romantisch (zoals Laura Ashley :o))

Groetjes,
Simone

Anoniem zei

What a wonderful time, great pictures and I LOVE the Laura Ashley wallpaper!!! Where are you going to use it? It is so beautiful.