maandag 28 mei 2012

nogmaals de biesbos

bever burcht
Omdat we gisteren zo hebben genoten van dit mooie gebied, vandaag nog maar eens geweest, en nu met het voetpontje over en daar gewandeld. Daarna met de fluisterboot mee. Leuk kijken of er sporen van bevers te spotten zijn.Glijbanen noemen ze de plekken waar de bevers het water in en uit gaan. En we hebben een burcht bekeken, maar die hebben we alleen kunnen ontdekken omdat de gids zei dat ie daar was. De burcht is onder water groter dan de bovenkant.



Er staan ook nog huisjes waar vroeger de griendwerkers in leefde.
Het was weer een prachtige dag. En wat hebben we toch een prachtig weer, echt genieten zo.

zondag 27 mei 2012

libelle, blok3 , en de biesbos

Vanmorgen in de hanging basket, zat wel een hele grote libelle.
En heb mijn best gedaan om blok 3 van de mystery af te maken. Het is een beetje verslavend, het werken aan die blokken, kan alleen nu even niet verder met, dit blok, om door te pitten, want de tussenvulling is op.














we zijn vanmorgen ook nog even naar de biesbos gereden, bij dordt. Nog nooit geweest, en het is maar 20 min met de auto. Goh wat is het daar mooi, had echt geen idee. We hebben even naar het schaapscheren staan kijken, daarna een tijd gewandeld. We wilde ook nog de fluisterboot doen, maar die zat al vol, we gaan dus morgen nog een daagje biesbos doen, en dan ook een uurtje met de fluisterboot de biesbos in.



Dat stukje wat we gewandeld hebben, kwamen we al zo veel moois tegen. Een fuut nest, met nog hele kleine kuikens, toen we er stonden te kijken, klom er 1 al op de rug van  1 van de ouders. 
Nog een hele fijn pinkster weekend.




zaterdag 26 mei 2012

bos en burcht fair




Vandaag naar Oostvoorne geweest voor de bos en burcht fair, een echte tuinfair, heel veel planten en aanverwante artikelen. Heb me ook niet in kunnen houden van planten.



Alleen nu ze in de grond staan, had ik er best nog meer bij kunnen kopen:) 


donderdag 24 mei 2012

zomers





Vandaag weer zo'n mooie dag, zowel het weer als de dag zelf. Vandaag wezen fietsen naar Alblas, boerderijtjes kijken, mooie omgeving. Om te fietsen was het lekker, windje in het gezicht, maar zo gauw er afgestapt werd, voelde je de warmte. Onderweg aan de koffie, daar hebben we ook wel even gezeten, aan het water.
Het is nog maar een klein stukje om door te pitten van blok 2 van de 'jules' maar weet niet of het de juiste temperatuur voor is, kan het even proberen.


Heb het blok toch maar erbij gepakt, en ja hoor, het is klaar :)

woensdag 23 mei 2012

daagje bossen


Op deze prachtige zomer dag, zijn we naar de bossen geweest. Rondgewandeld onder de koele bomen, helaas dat was wat ik dacht, dat koele, niks koel onder de bomen, gewoon 30 graden zonder zuchtje wind. Maar heb genoten daar . Terwijl we daar aan kwamen lopen, kwam er ook net een roofvogel in een boom zitten.





 De runderen stonden en lagen te zonnebaden, nou weet ik niet of die dieren dit weer nou wel zo fijn vinden.

dinsdag 22 mei 2012

kreukels en een stukje blok 3

Zag net in de voortuin, dat de papaver  uit de knop is gekomen, het is dan nog een beetje gekreukeld. Maar die omplooit zich zo in een prachtige bloem. De hanging basket hangt er ook weer mooi bij.
 Het ziet er naar uit dat het ook vandaag weer prachtig wordt.
 Ik heb gisteravond nog ' even' blok 2 van blok 3 van de mystery bom geknipt, het eerste blok had ik al aan elkaar gezet.



maandag 21 mei 2012

keltfest





Wat hebben wij-PATRICIA , HENNIE , en ik, een leuke dag gehad. We zijn naar ons jaarlijks uitje terug in de tijd geweest, naar KELTFEST. Dat was weer bekende tegenkomen, naar muziek luisteren, en genieten van het prachtige weer.
En nu weer terug naar deze tijd, het is prachtig weer om vakantie te hebben, en wat in de tuin te doen, genieten van daagjes uit, en tijd om lapjes in de handen te hebben.




vrijdag 18 mei 2012

vakantie


Vanaf vandaag heb ik zomervakantie, 3 weken geen wekker om 5.00. Ik had gelijk geluk, het was vanmiddag zalig weer om in de tuin, het laatste stukje van blok 1 door te pitten

De pot pindakaas wordt schoon leeggegeten, maar ik weet eerlijk gezegd niet of het jonge grut de pindakaas wel mag hebben, maar pa en ma koolmees vinden het in ieder geval heel smakelijk. Op de site van de vogelbescherming kan ik daar niet zoveel over vinden, alleen dat er minder zout zit in pindakaas als in brood.
 Fijn weekend.. ze geven mooi weer op  :)

zondag 13 mei 2012

Eindelijk...blok 2

Eindelijk weer eens de mystery quilt van Jules er weer eens bij gepakt, en als je dan weer bezig bent is het weer erg leuk om te doen. Ik heb voor het eerst geprobeerd te appliceren met needle turning, op you tube een filmpje opgezocht, waar iemand het duidelijk uitgelegd, en moet zeggen, ook leuk om te doen, alleen zoals te zien, de puntjes, tsja. Maar ach, ik ben er tevreden mee, en daar gaat het toch om.


Fijne zondag.

vrijdag 11 mei 2012

de tuin




Het gaat hard met de bloemetjes in de tuin, het groeidt hard zo met dat vochtige weer. Ik zelf had toch het toch iets warmer en droger willen hebben.








 De bij keuken is ook haast zover af, er is geschilderd, behangen.Wil alleen de rode kast nog een ander kleurtje geven.
Prettige weekend, en hopen op mooi weer.








donderdag 3 mei 2012

veldhoven




Vandaag naar de quilttentoonstelling geweest, wat een mooie hingen er weer. Er hingen ook mooie antieke quilts, maar helaas mochten er van veel quilts geen foto' s gemaakt worden.
Heb ook wel wat gekocht, wat lapjes, en een grote liniaal, toch wel wat makkelijker dan zo'n kleintje. Bij het zien van zoveel moois, heb ik gelijk zin om verder te gaan met mijn eigen stapel niet afgemaakte freubel dingen. Ik heb het boek en de stofjes voor blok 2 van de mysteriequilt van vero weer opgezocht, daar ga ik dus me verder.