maandag 26 september 2011

stoel

Ik was op zoek naar een stoel voor in de serre, maar omdat ik nog niet weet of ik de serre wel wil houden, wilde ik een goedkope stoel hebben. Dus even bij de kringloopwinkel wezen kijken, en daar vondt ik dus een stoel, niet voor de serre maar voor de woonkamer. Het is een hartstikke ouderwetse stoel, maar daar ben ik juist gek op. De stof van de zitting is versleten, en de rugleuning is ook niet zo mooi meer, maar het hout, was er gelijk verliefd op, en dan moet ie maar gelijk mee, zie me er al in handwerken. Ben dus wel gelijk op zoek gegaan naar een stoffeerder, en van 1 krijg ik binnenkort een offerte. Want wil natuurlijk wel soortgelijke stof erop hebben, het is gobelin, en dat schijnt niet zoveel te verkrijgen zijn, ben benieuwd of die meneer nog iets kan vinden van die stof anders wordt het een andere stof.

donderdag 22 september 2011

vriendinnendaagje

Vandaag was weer een zeer gezellige dag. Ben met PATRICIA en HENNIE eerst naar de Quilthoeve geweest,
















natuurlijk niet met lege handen thuis gekomen.





















Toen we thuis kwamen eerst aan de lunch,
 toen ik de foto maakte zag ik pas hoe kaal de muur is bij de eettafel, daar heb ik eerst even veranderd.
We hebben de rest van de middag zitten feubelen, patricia aan de klosjes, hennie heeft zitten breien en ik ben met de blommen  verder gegaan. Zo'n dag gaat ook wel weer veel te snel voorbij.

zondag 18 september 2011

kleuren

M'n borduurtje is af. Heb ' em gelijk in een lijstje gedaan, maar kreeg ' em haast niet op de foto, de zon scheen in het glas, hoe ik de foto ook wilde maken. Ging er eigenlijk vanuit dat het vandaag een herfstig daagje zou worden, ging daarom vandaag ook voor 'herfstig' eten, de stoofperen en het draadjesvlees staan te sudderen. En nu schijnt de zon, lijkt wel zomer:) nou ja, het zal best wel lekker smaken.

In de tuin zie je ook steeds meer het verkleuren van planten, zoals de hortensia.

woensdag 14 september 2011

herfst

het lijkt wel al herfs, hoewel het vandaag wel mee valt. Mooi weer om vanmiddag de bloem bolletjes in de grond te zetten.
Het boduurtje van autumn heb ik een stofje rondom gegeven. In herfst kleuren.
Als je buiten bent ruikt het ook al naar de herfst, kruidig.

donderdag 8 september 2011

floris en de quilt

Heb achtergrond stof en tussenvulling wezen halen en gelijk maar alles op de grond gelegd om er een mooi stapeltje van te maken, alleen vindt Floris dat het zo ook wel lekker ligt dus die probeert ' em vast uit.

zondag 4 september 2011

Edinburgh

We zijn de afgelopen 4 dagen in Schotland geweest. Even weer heuvel op, heuvel af, het is zo leuke stad maar het is zo heuvelachtig, pff, de kcal worden wel verbrand, maar dat is ook wel nodig met al die lekkere taarten, die je overal kan krijgen, en er moet natuurlijk wel geprobeerd worden.









We zijn ook een dag naar de highlands geweest, gestopt bij stitling castle die we bekeken hebben, er hingen daar ook prachtige wandkleden.
.
En natuurlijk de nodige uitzichten van bergen, lochs, en zelfs een waterval


 



.
In de stad vonden we een pub The Conan doyle, de schrijver van Sherlock holmes, waar we hebben gegeten.
We hebben er weer van genoten.