vrijdag 29 januari 2010

verjaardags feestje




We hadden vandaag weer een hele leuke dag, het feestje van hennie. Ze wordt 60. We hebben eerst aan de koffie met taart gezeten, daarbij mocht ze haar kadootjes uitpakken. Daarna kregen we nog een lekkere lunch met soep en broodjes.


En als extra zijn we nog naar de chocolade tuin geweest, waar we een kop thee, met bonbons op hebben. We zijn zelfs nog verwend met een kado, de pop die op tafel zithebben we van hennie gehad, die is zo leuk.

Het was dus weer een zeer leuke dag.

woensdag 27 januari 2010

vroeg kippetje


Doe ik net het nachthok van de kippen dicht, dan kijk ik altijd even of de dames comfortabel op hun stok zitten, zie ik, dat verwachte ik nou echt niet, het eerste ei van dit jaar. Het is harstikke koud toch lang donker op de dag, dus ging ervan uit dat ze voorlopig nog geen eitje zouden leggen, vorig jaar was de 1 e pas in maart.

De dames zijn ook al wat op leeftijd, weet ook eigenlijk niet tot welke leeftijd ze eieren blijven liggen.

dinsdag 26 januari 2010

januarie blokken


Heb 2 blokken van de sweet af.Moet ze nog wel een keer strijken. De patronen die we hebben gehad deze maand zijn ook weer leuk, moet nog 1 blok. 1 applicatie blok, en 3 hoek log cabins maken. Kan nog even vooruit.
Het was vandaag wel heel erg koud, ben even op de fiets weggeweest, als je dan een tijdje fiets wordt je wel warm, het is wel zalig zo, en gezond:)
Thuis komen en dan met een kop thee op de bank is dan nog lekkerde.

zondag 24 januari 2010

harten



Ben vanmorgen bezig geweest met m´n harten. Ze zijn zo goed als af, bij de 1 e wil ik nog een koortje om het hart leggen.
De 2 e hangt al aan m´n kastdeurDeze harten waren erg leuk om te maken. Echt een dingetje voor tussen door. De dag is nog lang, eens kijken waar ik nu weer mee verder zal gaan.
Ik zag op de blog van supergoof dat ze wel een hele leuke quilt aan het maken is, voor haar dochter geloof ik, de home sweet home, van blackbird design, ik ga dus op zoek naar het boek daarvan, op de beurs van rijswijk{als we daar heen gaan} anders op de beurs van zwolle.
Weet soms echt niet waar ik de tijd vandaan moet halen, om alles te maken wat ik zou willen maken, maar op zulke zondagen als vandaag, kan ik aan alles een stukje doen. Dat maakt het ook zo leuk allemaal.

zaterdag 23 januari 2010

lapjes


Kon me weer niet inhouden bij Cora, s cottage. De stofjes zijn ook te leuk. Heb ook een paar meegenomen van French general, die vindt ik zo mooi. Daar zal best wel wat mee gedaan kunnen worden.

woensdag 20 januari 2010

zonnetje



Als je naar buiten kijkt, lijkt het wel voorjaar, zalig. Maar kom je buiten dan blijkt het toch winter te zijn, het is echt fris. De kippen heb ik maar even de tuin in edaan, kunnen ze zelf op zoek naar kleine hapjes om te eten.

maandag 18 januari 2010

sweet nr 5



Kreeg zaterdag de stofjes en de patronen voor maand 5 van de sweet. Ze zijn weer erg mooi
Met dit mistige weer, heb ik wel weer een beetje zin in voorjaar, gelukkig staan de narcissen mooi te bloeien.Dit is wel zalig weer om thuis te rommelen met lapjes stof. Heb nog wel m´n winter wonderquilt een achterkant gegeven en de lagen aan elkaar geregen, dus die kan ik op m´n gemak gaan doorpitten, voor de volgende winter zal die wel af zijn. Wil nu gaan beginnen met een lente-zomer iets. Heb zulke leuke lichte stofjes gezien, daar moet dan wel wat mee gedaan worden.

vrijdag 15 januari 2010

hermitage


We zijn gisteren naar de Hermitage geweest. Prachtige tentoonstelling over de tsjaar, met een balzaal, waar wel hele mooie jurken, geborduurd met goud en zilver draad, en hoe het leven was in het winterpaleis. Wat een weelde.
We zijn ook Amsterdam zelf ook nog even ingeweest, de kalverstraat. en natuurlijk de nieuwzijds voorburgwal, waar 2 quiltwinkels zitten:).

zondag 10 januari 2010

borduurtje



Heb ´em al af, het borduurtje wat we vrijdag gekregen hebben. Vondt het zo leuk ding. Moet er alleen nog een hart van maken. En er moet nog wel een ijzer overheen.

Floris had het vandaag, net als ik wel naar z´n zin, zo bij de kachel. Hij was even buiten geweest, en moest dus even z´n poten sneeuwvrij maken.

zaterdag 9 januari 2010

abc



Gisteren bij de x stitches hebben we wel een heel leuk patroon gekregen, een ontwerp van liezbeth zelf. Ze was jarig gisteren, en heeft ons getrakteerd op een lekker stukje taart.
Heb er vandaag voor gezorgt dat de houtvoorraad weer op peil is, het is echt weer om de houtkachel aan te steken.

donderdag 7 januari 2010

helemaal bij


Heb ´em af, de d8, dus nu helemaal bij, lekker gevoel is dat:) Kan ik morgen naar de x stitches, en het borduurtje wat we krijgen op m'n gemak gaan maken. Ook weer leuk om even te gaan borduren. Vindt die ochtend zo leuk, je weet niet wat je krijgt om te borduren, kop koffie drinken met zelfgebakken lekkers van liezbeth, en er zijn heel wat dames, dus gezellig kletsen. Ik ga m'n mandje even klaarzetten voor morgen.

dinsdag 5 januari 2010

d8



Ben met het laatste blok- van december- bezig, voor de sweet. Heb 1 hoek aan elkaar, morgenavond weer verder.

De stofjes zijn weer mooi. Op een paar sites kan je al zien hoe die ga worden. Het wordt een hele mooie. Moet nog een aantal maandjes wachten - 19- maar dan nog in elkaar zetten. Ik vindt het ook steeds leuker worden, in het begin dacht ik nog wel of ik dit wel kon, maar met een beetje hulp van magdeleentje moet het lukken.

Ga nu eerst even nog een stukje Narnia kijken, je had 'em van de week op een Nederlandse zender, maar nu op de bbc 3, daar heb je geen irritante reclames erdoor. Het is zo'n leuke film

maandag 4 januari 2010

log cabin



Met deze sneeuw die weer valt vandaag, is het goed weer om binnen te blijven. Heb een aantal log cabins zitten maken, voor de sweet memorie. Moet er nog 2 en 1 blok dan ben ik helemaal bij.

vrijdag 1 januari 2010

HEEL VEEL GEZONDHEID EN GELUK IN 2010