dinsdag 31 maart 2009

genieten



De laatste dag van deze maand, is wel genieten, wat een zalig weer, met een kop koffie en een eierkoek, met een borduurwerk erbij in de tuin zitten en dat al om 11 uur s´morgens.


maandag 30 maart 2009

zomertijd

Het is wel lekker hoor dat uurtje s ´avonds extra licht, maar ben er wel een aantal dagen van van slag. Maar goed, met dit weer is het nog te doen, morgen een daagje vrij, dus dat wordt in de tuin zitten met een borduurwerkje:) daar verheug ik me nu al op, ga zo nog even een stukje verder met m'n kippenvrouwtje.

zaterdag 28 maart 2009

kippenvrouwtje




Ben gisteren nog begonnen met MY NEEDLEWORK van LITTLE HOUSE NEEDLEWORK, ook weer een leuk patroon om te doen, het gaat alleen niet zo snel want doe het borduren met 1 draad over 1 draad


vrijdag 27 maart 2009

hen party















Hij is af, m´n HEN PARTY, heb vanmorgen lekker door kunnen borduren, mickey zat naast met te soezen in het zonnetje






Vanmorgen had ik een paartje staartvinken in de tuin en de kikkers komen de vijver al uit, om even rond te kijken

donderdag 26 maart 2009

tulpen




Heb met dit herfstweer, de lente maar binnen gehaald, ik wilde leuke narcissen voor in de vaas, maar die hadden ze niet, dus dan maar verschillende kleuren tulpen genomen, ook erg leuk

woensdag 25 maart 2009

stukje borduren



ik heb al een paar dagen , door tijdgebrek, niet kunnen borduren, daar krijg ik haast ontwenningsverschijnselen van, maar ik heb mezelf vanavond een borduuruurtje beloofd:) en dan ga ik weer verder met hen party, heb ook nog op m'n stapel, my needlework, van little house needleworks, en dat is m'n volgende projectje denk ik, daar moet ik nog wel even een mooie stof voor uitkiezen.

zondag 22 maart 2009

reünie













We hebben dit weekend een leuke familiereunie gehad, we waren in Heesch bij een manege en daar dus ook een huifkartocht gedaan, het was een zeer geslaagd weekend:)

zaterdag 21 maart 2009

kussentje



Ik was begonnen met een sleutelhanger maken voor het werk, maar het is een kussentje geworden die ik aan m´n mandje heb gehangen waar m´n borduurwerk in zit


vrijdag 20 maart 2009

1e lente dag



Vandaag is het dan echt zo ver, lente:) op naar de zomer;)

donderdag 19 maart 2009

spring quiltje



Heb het quiltje gisterenavond toch nog afgekregen. En nu op zoek naar het volgende dingetje om te maken, handwerken is verslavend;)


dinsdag 17 maart 2009

mooie dinsdag



Ben vanmorgen eerst met pa naar ikea geweest, voor een kop koffie en een kaneelbroodje, die zijn lekker daar. Daarna even naar OUD BEYERLAND geweest, daar kan je ook leuk winkelen, zeker als het van dit weer is.


Was wel weer op tijd thuis, dus even in de tuin nog zitten borduren aan hen party



en vanmiddag ook nog een klein stukje verder gegaan met het spring quiltje

Vanmiddag heeft ook zwarte kip weer een ei gelegd en dat moet dan iedereen horen


maandag 16 maart 2009

hommel







Vanmiddag zat deze grote hommel in de tuin, denk dat ie net wakker geworden is.





Ben vandaag ook nog een klein stukje verder gegaan met m´n spring quiltje, moet nog op gaan schieten om ´em voor de eerste echte lente dag af te krijgen


en wat is er nog leuker om na zo´n mooie dag toegezongen te worden;) hij zit in de boom verscholen


zondag 15 maart 2009

Van deze site kom je helemaal in de lente,http://www.beleefdelente.nl/slechtvalk en dan vooral bij de slechtvalk die al een ei heb gelegd, zo leuk dat dat in de gaten te houden, de natuur is er dus al volop mee bezig.

zaterdag 14 maart 2009



heb het spring borduurtje gisteren afgemaakt, heb het wel al ingelijst maar zoals te zien is nog niet gestreken;)


Heb nu wel aardig wat dingetjes gemaakt voor de lente. het quiltje nog afmaken en dan zijn m'n lente projecten klaar.


Ben gisteren ook wel al met een nieuw patroontje begonnen, HEN PARTY van LITTLE HOUSE NEEDLEWORK, ik denk dat ik die voor in de keuken ga maken, voor bij m'n eiermand.

vrijdag 13 maart 2009

zonnetje


Ik heb van de libelle zo´n bookazine gekocht, De schapen van glennkill, dat is wel een heel leuk boek, en zit dus in het zonnetje met een kop koffie en een eierkoek even een koffieuurtje te doen.


Ik ga straks weer verder met het spring quiltje, heb net even een stofje gezocht voor de theepot en en de tuit.


Mischien kan ik straks ook nog wel even wat in de tuin doen, ook weer leuk

donderdag 12 maart 2009

s´avonds


Ik zat gisterenavond aan de tafel te borduren, laptop erbij en 2 katten, het is altijd wel knus zo s´avonds.
Ga straks ook even weer verder met m´n borduur werk, en mischien vanmiddag ook nog verder met m´n spring quiltje. Maar eerst straks nog met pa naar alexandrium, heb niks nodig, maar wel even leuk om te kijken.

woensdag 11 maart 2009



Wat een zalig weer, zo lijkt het wel lente, in de tuin komt ook van alles op,de schoenlappersplant staat al in bloei, de kruisbes laat al groene puntjes zien, de alliums komen omhoog, de pioen, monnikskap, de rabarber het wordt weer gezellig in de tuin



maandag 9 maart 2009

spring


Ben gisteren toch maar begonnen met SPRING van erica michaels, ik ben het aan het borduren met summer foliage van gloriana.
En strakjes weer een stukje verder met kruisjes zetten.
Ik zat alleen nog te verzinnen wat ik ermee ga doen, een klein kussentje is ook wel leuk, of gewoon in een leuk lijstje, even nog bekijken.

zondag 8 maart 2009

freubel zondag








Het eerste ei van dit jaar is gelegd, er kwam net een dame met veel lawaai het nachthok uitzetten:)






Ik heb m'n patroontje van de x stitches ochtend van afgelopen vrijdag af, vindt het zelf erg leuk geworden




en dan nu even kijken wat ik nu ga borduren, ik heb nog wel wat lente patroontjes, of zal ik vast met goede moed met de zomer gaan beginnen:)




zaterdag 7 maart 2009

dordt







Pa en ik zijn vandaag naar Dordt geweest, leuke stad, er was markt dus gezellig druk



Heb bij het theewinkeltje dit blik gekocht, vondt het zo leuk ding, weet nog niet wat ik erin ga doen, maar zal er best een bestemming voor vinden









vrijdag 6 maart 2009

borduurochtendje



ben net terug van de x stitches ochtend in Heenvliet, dat is zo gezellig, borduren kop koffie erbij en deze keer had liesbeth koekjes gemaakt, en ze waren weer lekker. We kregen ook een heel leuk patroon om te borduren, ga er zo ook gelijk aan verder, want de volgende x stitches is alweer op 2 april, dus moet ´em dan wel af hebben


we kregen ook dit patroontje nog, die krijg iedereen die meedoet met de x stitches, ook zo leuk

donderdag 5 maart 2009



Mijn vorderingen van het spring quiltje,helaas niet zo netjes, maar weet niet hoe ik het beter moet doen, dit is ook m´n eerste poging om zoiets te maken, maar vindt het zelf wel leuk worden, en daar gaat het dan ook om;)


woensdag 4 maart 2009

roodborstje


Heb een klein borduurwerkje gemaakt, het is van PRAIRIE SCHOOLER. Ik wil er een sleutelhanger van gaan maken.

maandag 2 maart 2009

lentegevoel


Van vandaag krijg ik wel een lentegevoel, heb net een stuk gefietst, en even nog wat narcissen, hyacinten en bloesem gekocht voor een nog grotere lentegevoel:)

Toen ik thuiskwam heb ik de kippen even naar buitengelaten, die gingen gelijk een zandbad nemen in m'n kleine moestuintje, gelukkig staat er nog niks in, ze genieten net zo van de zon als ik, heb ook buiten gezeten, genieten zo

zondag 1 maart 2009

maart


Alweer een nieuwe maand, nu komt toch snel de lente